ASVÖ Österreich Mountainbike Grand Prix – XCO C1

DCIM100GOPROCea mai recenta participare a echipei nostre la o competitie din calendarul UCI a avut loc in 9 Iunie, in Austria, mai exact in localitatea Windhaag bei Perg.

Cei patru rideri Ideal Geiger Team (Robert Kovacs, Lucian Logigan, Tudy Oprea si Tudor Radu) inscrisi au ajuns inca de vineri dupa-masa la locul de desfasurare a acestei curse de Cross Country.

Inca de la zona de start, traseul parea interesant: se intra brusc in coborare pe doua viraje cu contrapanta, pe iarba, urcand apoi prin padure, pe un drum care necesita viteza si forta, pana cand se intra pe prima sectiune tehnica, poate cea mai reprezentativa, a traseului. Cararea  presarata cu radacini si viraje abrupte ghida riderii catre emblema acestei competitii: Hollenloch – iadul – o trecere ingusta pe sub un bolovan imens, intrarea fiind in coborare pe o suprafata de ciment fin si alunecos.

Daca scapai cu bine, de aici urma o portiune de urcare, ajungand la a doua sectiune tehnica, langa zidurile unui fost castel. Se ajungea la intrarea pe coborare cu pulsul in gat, fapt care facea ca mentinerea unei trase cat mai bune sa fie destul de dificila. Marginile erau delimitate de panouri de lemn si nu lasau prea mult spatiu de manevra, mai ales pentru cei cu ghidoane mai late. De aici concurentii se lansau intr-o coborare aproape verticala care se termina cu un viraj brusc de stanga strajuit de un alt panou de lemn montat special pentru a “prinde” sportivii care nu controlau intocmai bicicleta.

Aceasta coborare l-a scos din joc pe Tudor Radu, care a incercat in timpul antrenamentelor de Sambata sa gaseasca o trasa ceva mai rapida. Din pacate va petrece urmatoarele 4 saptamani incercand sa se refaca dupa un umar dislocat.

De aici traseul urca in serpentine in apropierea zonei de start, oferind spectatorilor suficient timp pentru a-si urmari favoritii, dupa care se ascundea in padure, de unde se intra pe ultima ascensiune.

Duminica, startul s-a dat la ora locala 15, o ora tarzie fata de ceea ce suntem obisnuiti. Dupa ce linistea satucului austriac  fost “impuscata” de pistolul arbitrului UCI, a urmat o goana nebuna pe cei aproximativ 36 de kilometri, incluzand, pe langa cele 8 ture programate, si un start lap rapid de 4 km.

Lucian a luat startul cel mai bine dintre riderii nostri, urmat la cativa metri de Tudy, care recuperat pozitie dupa pozitie. Robert a dus o cursa constanta care cu siguranta l-a ajutat sa-si imbuntateasca abilitatile tehnice, obtinand in fina locul 25. Cu timpul de 1:50′:39” Tudy a intrat in puncte, pe locul 11. Lucian a trecut al 18-lea linia de finish.

Rezultatele complete pot fi vizualizate aici.

Interviuri la cald cu membrii echipei realizate de Blue Danube TV (o televiziune romaneasca din Austria) intr-un reportaj pe care il puteti vedea aici.

Hidratarea, tehnica si anduranta au fost elementele cheie in aceasta intrecere. Atat experienta unei competitii UCI C1 cat si punctele acumulate consideram ca vor fi de mare folos in cea de-a 3-a etapa a Cupei Mondiale de XCO la care Tudy si Lucian vor fi prezenti. Competitia va avea loc sambata la Val di Sole, Italia.

Succes baieti!