Triada MTB 2013 / Campionatul Național de Mountain Bike Cross Country

AFIS PALTINIS STAGE RACE 2013Ideal Geiger Team  a fost în acest weekend parte integrantă a celei de-a doua etape din cadrul Triadei MTB 2013. Dacă majoritatea membrilor echipei s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment, Lucian Logigan și Cristi Losonczi și-au păstrat forțele pentru competiția în sine.

În prima zi a Stage-race-ului de la Păltiniș s-au desfășurat Campionatele Naționale de Cross Country, pe un traseu tehnic, ușor modificat față de anii anteriori, însă cu suficiente elemente care să pună la încercare tehnica riderilor și fiabilitatea bicicletelor. După ce amatorii, juniorii și fetele și-au desemnat Campionii Naționali, urma rândul elitelor să demonstreze „cum se face”. La ora 15 Tudy Oprea a ieșit din „culise” pentru a  se alătura lui Cristi și Luci într-o competiție înă care rezultatul final era greu de anticipat. De la fluierul de start și până la finalul primului tur, Lucian  a obținut un avans de aproximativ un minut, urmat de Tudy care câștiga teren față de urmăritori. Cele șase ture programate s-au desfășurat fără schimbări dramatice în fruntea cursei, Luci reușind să îmbrace la finalul zilei tricoul de Campion Național, terminând cu timpul de 1h:29′:10.8”. Tudy a reușit să găsească energia necesară și să se detașeze de partea organizatorică pentru o oră și jumătate, terminând cursa pe pană, la 1 minut și 22 de secunde de câștigător. Locul 3 a fost ocupat de Robert Dobai, urmat de Elisei Miron(locul 4) și Robert Kovacs(locul 5). Cristi Losonczi a reușit să obțină pentru echipă al doilea titlul național, cel la categoria de vârstă Under 23, sosind pe locul 6 în clasamentul general.

A doua zi, semi-maratonul (XCP) de aproape 30 de kilometri s-a dovedit o cursă la fel de intensă, cărările bolovanoase și diferența de nivel de peste 1100 de metri storcând ultimele rezerve de enegrie ale participanților. Având în vedere că rezultatul final era dat de timpii cumulați ai celor doua zile de concurs, motivația riderilor a fost una puternica. Efortul depus cu o zi înainte și-a spus cuvântul pentru Lucian Logigan, însă avansul pe care îl obținuse sâmbătă noul Campion Național i-a garantat victoria la sfârșitul weekend-ului.

Efortul echipei și al membrilor Ideal Geiger Team depus pentru acest eveniment a fost răsplătit prin rezultatele obținute dar și prin aprecierile referitoare la organizare primite de la participanți.