Sâmbătă,6 aprilie 2013, o parte din amatorii echipei Ideal Geiger Team s-au deplasat la Galați pentru a lua startul în competiția Garboavele XC, ajunsă deja la a 3-a ediție.

La start s-au aliniat aproximativ 250 de concurenți, printre care sportivi de la NoMad Merida, Clubul de Ciclism Galați sau Constanța Cycling Team.

Cu o diferență de nivel de 100 m și o lungime de 7,5 km pe tur, traseul de la Gârboavele a fost echilibrat din punct de vedere al dificultății. Deși după o săptămână ploioasă, traseul nu s-a deteriorat exceptând o ultimă coborâre, pe care noroiul a transformat-o într-o porțiune mai tehnică.

Echipa Ideal Geiger Team a avut un debut reușit în noul sezon competițional, toți cei 3 membrii reușind clasări pe podium, respectiv:

– Ulisse Gheduzzi locul 3 în clasamentul general al categoriei Avansați cu timpul de 3h05min06sec după 7 tururi, respectiv locul 2 în clasamentul categoriei +40 de ani.

– Monica Serachitopol locul 2 în clasamentul general al categoriei Feminin cu timpul de 1h59min24sec după 3 tururi, respectiv locul 1 în clasamentul categoriei Feminin 14 – 29 ani.

– Robert Sofronie locul 3 în clasamentul categoriei Avansați 18 – 29 ani cu timpul de 2h56min50sec după 6 tururi.

Următoarea cursă pentru Ideal Geiger Team va fi Maratonul Făgetului la Cluj în 28 aprilie.