Cipru a fost prima oprire din sezonul 2020 pentru CSU Scott ProCycling. O destinație perfectă atât pentru șosea cât și pentru mountain bike cu multe șosele puțin circulate, drumuri forestiere dar și trail-uri bine întreținute. De acestă dată am luat mountain bike-urile în plan fiind 10 zile de cantonament din care 4 în cadrul competiției Cyprus Sunshine Epic. Deplasarea sportivilor care fac parte și din lotul național a fost cofinanțată de Federația Română de Ciclism.

Cyprus Sunshine Epic a fost o competiție pe etape categoria S1 în calendarul UCI care pentru prima dată a fost organizată pentru echipe de câte 2 sportivi. În echipa noastră din Cipru fiind 3 sportivi Elite și un Junior am fost nevoiți să căutăm parteneri din alte echipe. Astfel Roberto Burța a concurat împreună cu austriacul Emanuel Zangerle în timp ce Răzvan Grec a făcut echipă cu cipriotul Loizos Hadjipavli. Lucian Logigan și Tudor Oprea au concurat împreună, o ultimă repetiție înainte de Absa Cape Epic.

După cele 4 zile de concurs Roberto Burța și coechipierul său austriac au terminat pe locul 22, iar Lucian Logigan și Tudor Oprea în spatele lor pe 23. Răzvan Grec a fost pe 5 la Juniori, dar probabil ar fi fost pe podium dacă avea un coechipier apropiat de nivelul lui.

Au fost 10 zile de antrenamente și competiții în urma cărora a fost evaluat nivelul actual de pregătire dar care au reprezentat și primul bloc de intensitate ridicată după baza făcută în perioada de iarnă.

Vlad Brașoveanu, unul din tinerii rideri ai echipei, a fost și el alături de echipă, pentru prima dată într-un cantonament.

Urmează Absa Cape Epic, o competiție de 8 zile și una din cele mai grele din lume!