În perioada 28.02 – 11.03, echipa noastră s-a bucurat de un cantonament călduros în Cipru. Scopul acestui „training camp” a fost acumularea de „ore de zbor” pe bicicletă, profitând de clima prietenoasă a insulei și de relieful variat. Practic, în 40 de km aveam posibilitatea să ajungem de pe malul Mediteranei până la altitudini de peste 1000 de metri.  Solul pietros ne-a ajutat sa ne îmbunătățim tehnica, în special pe superbele porțiuni de single trail, în timp ce șoselele virajate pe care rar întâlneam câte o mașina au contribuit la acumularea de kilometri.

Pe asfalt, o adevarată provocare a reprezentat-o „condusul” pe partea stângă, un mic detaliu pe care în unele intersecții îl mai uitam. Pe offroad însă, am înțeles că „snake bite” este o noțiune care se poate aplica și la rider, nu doar la anvelopa bicicletei. Lecția ne-a fost predată de către o viperă de 2.2 (comparând-o cu dimensiunea unei anvelope) care își regla temperatura corpului în mijlocul virajului, pe un drum forestier.

Cu puțină cooperare din partea Federației Române de Ciclism am fi putut avea parte de 4 zile de concurs în cadrul celor două competiții Cyprus Sunshine Cup, cu șanse reale de a obține puncte UCI. Din păcate refuzul eliberării licențelor ne-a obligat să-i privim de pe margine pe rideri ca Jaroslav Kulhavy sau Emil Lindgren, cu campionul Suediei având însă onoarea de a efectua un antrenament pe dealurile cipriote.

Ne-am întors acasă după 50 de ore de antrenament, cu diferență totală de nivel de 20.000 metri. Privim cu nerăbdare spre primele curse din noul sezon și așteptăm primavara și pe meleagurile noastre.