Mihnea Stratulat

Naţionalitate: Român
Oraş de reşedinţă: București/ Maastricht
Data naşterii: 29.07.1999
Înălţime: 180 cm
Greutate: 72.5 kg
Facebook: fb.com/mihnea.stratulat
Instagram: @_stratulat_

Biografie:

Mihnea Stratulat, sportiv din fire, a avut o pasiune pentru ciclism încă de la vârsta de 12 ani, când se alinia pentru prima dată la linia de start, urmând ca în anul următor să primească numeroase premii pentru cel mai tânăr participant la diferite curse din România. În 2016 Mihnea se decide să își ducă pasiunea la un nivel mai înalt, alăturându-se echipei Scott Geiger Team, unde reușește să facă primii pași spre sportul profesionist. Baschetul și înotul pe care le-a practicat timp de 6 ani l-au ajutat sa își dezvolte reflexele, agilitatea si anduranța, pe care avea să le pună în practică atât în cursele naționale, cât și cele internaționale.

Specialitatea sa sunt cursele scurte si intense, în general de tip XCO, cu urcări abrupte si coborâri tehnice, deși Mihnea nu dă înapoi nici de la provocările oferite de un maraton. Deși concurează în general la competițiile de mountainbike, cursele de șosea sunt bine venite pentru Mihnea, pentru a-și testa forțele și într-un alt peisaj.

Pauza de un sezon pe care Mihnea a avut-o în anul 2019, din cauza mutării în Olanda pentru facultate, l-a făcut să se întoarcă la linia de start mai motivat ca niciodată. Noul parteneriat cu CSU Târgu Mureș i-au oferit sportivului o extra doză de motivație pentru a avea cel mai bun sezon de până acum.

Cele mai importante rezultate:

2018


Locul 5 – Ziua B (tura standard)

2017 (juniori)


Locul 4 – Cozia MTB
Locul 7 – Cetatuia XCO Iași (UCI C2)
Locul 2 – Bike Race Brașov
Locul 13 – Napo Cup (UCI C2)
Locul 3 – Road Grand Tour Teleferic Challenge
Locul 8 – RGT Seciu Drumul Vinului (tura scurtă)

2016


Locul 3 – Night Riders XCO (tura scurtă)

2014


Locul 14 – 60/3000+ ediția a 2a(Atena/Grecia)