Pregătiri pentru sezonul competițional 2021

Riderii CSU Scott ProCycling (Lucian Logigan, Roberto Burța și Răzvan Grec) au început în forță noul an în ceea ce privește pregătirea lor pentru acest sezon competițional, pe care îl așteptăm cu nerăbdare!

În cursul săptămânii trecute, echipa a revenit în Campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș pentru revalidarea zonelor de efort, folosind măsurătoarea de lactat [La-] din proba capilară de sânge, după ce în luna decembrie a anului trecut s-au reunit în primul cantonament de două săptămâni.

Paralel planului de antrenament și programului stabilit, în cadrul Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș, sub atenta supraveghere a as. univ. dr. Adrian Martin Ștefan „sportivii au fost testați prin măsurarea VO2max cu determinarea pragului aerob și anaerob, măsurarea ratei metabolismului bazal și a activității metabolismului celular în timpul activității sportive și determinare de forță dinamică.”

L-am rugat pe as. univ. dr. Cristian Graur (specializarea Educație fizică și sportivă), în calitatea sa de preparator fizic, să ne ofere câteva detalii.  „Într-o primă etapă, la începutul lunii decembrie, am fost solicitați să testăm echipa de ciclism din punct de vedere al nivelului de pregătire fizică sub aspect general. Prin urmare, a urmat o radiografie minuțioasă în acest sens. Am identificat valorile indicilor de forță specifice și am concluzionat unde se poate interveni în procesul de antrenament, cum pot fi optimizate aceste valori, astfel încât să obținem repercursiuni pozitive în rezultatele competițiilor viitoare. Practic, munca a fost împărțită între mine și Adrian. Eu mă ocup de conceperea antrenamentelor de forță și monitorizarea indicilor de forță. Este extrem de importantă comunicarea dintre noi, adaptând antrenamentele de pregătire fizică  în funcție de antrenamentele pe care le fac sportivii pe bicicletă și bineînțeles și în funcție de situațiile specifice neprevăzute care pot apărea.”

Le suntem recunoscători pentru implicare și îndrumare în această nouă strategie iar rezultatele ultimelor teste confirmă eforturile depuse în acest sens. Salutăm totodată receptivitatea echipei pentru adaptarea la noile cerințe ale staff-ului. Toate aceste aspecte ne dau încredere pentru un an în plină forță.

La finalul săptămânii echipa va pleca într-un alt stagiu de pregătire de două săptămâni, în Spania.