A fost a cursă perfectă duminica trecută pentru riderii noștri Lucian Logigan și Tudor Oprea. Orașul Arnavutköy de lângă Istanbul a găzduit competiția categoria UCI XCO C2 “Salcano MTB Cup”. 30 de sportivi din 4 țări au luat startul în acest concurs.

Vremea nu a fost una tocmai plăcută pentru o competiție outdoor. Temperatura de aproximativ 8 grade, vântul puternic și terenul umed din anumite zone ale traseului au făcut competiția și mai dificilă.

Traseul, un circuit de 4,5 km, nu a fost

printre cele mai dificile pe care au concurat vreodată cei doi sportivi, dar suficient de solicitant pentru acest început de sezon.
Deja după primul tur din cele 6 programate, Luci s-a instalat în fruntea cursei și a trecut primul linia de sosire după 1h 24 min 28 sec. Tudor Oprea a terminat al 3-lea la doar 1 minut de locul 2, campionul Turciei.

În urma acestor rezultate cei doi au acumulat în total 45 de puncte în clasamentul Uniunii Cicliste Internaționale, puncte cu care România are șanse să intre în primele 30 de țări în clasamentul pe națiuni. Primele 24 de țări obțin calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, obiectiv pentru care cei doi luptă în acest an.

Următoarea competiție la care cei doi vor participa va fi peste 2 săptămâni tot în Turcia, la Izmir.