SAMSUNG

26 Aprilie – Sfendami / Grecia

În data de 26 aprilie componenții Ideal Geiger Team au plecat spre Grecia pentru a participa la cea de-a 8 – a ediție a “Sfendami Mountain Festival”. Evenimentul avea în program 2 curse: sâmbătă un cross country categoria C2 în cadrul calendarului UCI, iar duminică o competiție open de 43 de kilometri. 3 din riderii noștri Elite se concentrau la cursa UCI pentru a obține cât mai multe puncte.

Vineri sportivii au putut efectua câteva tururi pe traseul de concurs. Organizatorii au lucrat destul de mult pe unele zone ale traseului încercând să combine resursele naturale cu obstacole create artificial. Rezultatul a fost un traseu interesant si antrenant, nu foarte tehnic dar destul de rapid și solicitant. Datorită ploilor din zilele precedente vineri una din zonele de coborâre din pădure era încă udă, restul traseului fiind complet uscat.

Din păcate vineri noaptea a plouat din nou, ploaie care nu s-a oprit până la ora 12 când era programat startul. A plouat de asemenea pe toată durata cursei. Acest lucru a schimbat complet situația. Solul acestei zone era unul lipicios, iar organizatorii au decis să reducă numărul de tururi de la 6 la 4.

A fost o cursă deosebit de dificilă. Doar aproximativ 50% din traseu putea fi parcurs pe bicicletă, în timp ce pe cealaltă parte riderii trebuiau să alerge și să împingă bicicleta. Secțiunile unde se putea merge pe bicicletă au devenit mult mai tehnice datorită suprafeței foarte alunecoase.

Încă din turul 2 unul din riderii locali s-a desprins, fiind urmat de Tudor Oprea și Lucian Logigan de la Ideal Geiger Team, campionul național al Serbiei, Bojan Djurdjic ,și campionul național al Ciprului, Marios Athanasiadis.

Tudor Oprea a pierdut destul de mult timp în turul 2 în urma unor căzături, ajungând pe poziția a 4 – a, cu Lucian Logigan pe 5. În turul 3 Tudy reușește să recupereze o parte din timpul pierdut și urcă pe 3, apropiindu-se vizibil de poziția a 2-a.

Dar nu a mai fost timp suficient până la finalul cursei, astfel că după 1 oră și 43 de minute grecul Dimitrios Antoniadis trece primul linia de sosire, urmat de sârbul Bojan Djurdjic și la 50 de secunde de Tudor Oprea.

Lucian Logigan a terminat pe 5 acuzând crampe musculare în ultimul tur în timp ce Attila Madaras a terminat pe 7 luând și el cateva puncte. În total sportivii noștri au acumulat 31 de puncte UCI în urma acestei competiții.

Următoarele competiții internaționale pentru Ideal Geiger Team vor fi cele 2 etape de Cupă Mondială de la Nove Mesto (Cehia) și Albstadt (Germania), unde vor participa Lucian Logigan și Tudor Oprea. Până atunci riderii noștri vor concura în câteva competiții naționale pentru pregătire.